Nyt ollaan asuttu Kyöstin kanssa täällä uudessa kodissa jokusen viikon verran jo ja hyvin on jo Kyösti kotiutunut. Uusia paikkoja ja hajuja on paljon ja on ilo seurata kuinka toinen alkaa ymmärtää jo selvemmin/enemmän esim. toisten koirien hajujen, luonnon tuoksujen, tuulen henkäysten yms. päälle. :)

Mukavat luonnonläheiset alueet tässä ympärillä, mutta samalla myös punkkeja kuhisevat pusikot. Onneksi Kyöstistä on löytynyt vasta yksi punkki tänä keväänä, mutta tuntuisi, että tuo turkki jos mikä keräisi kaikki punkit itseensä. Ja niitä on sitten melko vaikea löytää heti tuoreeltaan, jos ei joka päivä ole jakaus jakaukselta turkkia haromassa. Torjunta-ainetta en ole vielä laittanut, mutta ExSpottia meinasin lähipäivinä ostaa ja laittaa, jospa se auttaisi. Vai onko Mirjalla tai jollakulla toisella parempaa vaihtoehtoa punkkien torjumiseksi?

Jaksan edelleen ihmetellä sitä kuinka Kyösti käyttäytyy ihan eri tavalla collieiden seurassa mitä muun rotuisten koirien kanssa. Collieiden kanssa on päätä pahkaa haluamassa nuhjuamaan ja leikkimään, toisten koirien kanssa käyttäytyy huomattavan paljon "varovaisemmin", katselee ensin tilannetta päältä ja tykkää mielellään enemmän seurailla ja kuulostella kuin yhtyä leikkiin mukaan. Collieiden kohdalla tilanne aivan toinen. Olenkin miettinyt, että pystyvätkö koirat todella tulkkaamaan, että tämä on "meitä" vai mistä moinen käytös? Vai tuoko toiset colliet jollain tapaa jotain pentuajan muistoja "mieleen", vai mistä liene johtuu... hauska jokatapauksessa seurata. :)

Kävimme myöhään illalla/yöllä lenkillä, tässäpä Kyösti nukkumassa lempipaikallaan:
(tai nukkui niin kauan kun minä tulin häiritsemään kameran kanssa, ilkeä ihminen. Elkää kiinnittäkö huomiota repsottavaan lakanaan ja vaate-/tyynypinoon...)

588156.jpg

Otinpa vielä kuvan Kyöstin päästä esitelläkseni hauskoja "etuhiuksia". Väkisin tulee tuohon eteen tuollaiset hapsukat, jotka ovat kasvaneet jo niin paljon, että yleensä roikkuvat silmillä, nyt kuvassa enemmän pystyssä. Eivät pysy millään "korvan takana". Liekkö muilla sisarilla samanmoisia?
Kuvassa silmät saattavat näyttää hieman hassuille, kun muokkasin peukalo keskellä kämmentä punasilmäisyyttä pois.

588158.jpg

Näillä näkymin ollaan tulossa käymään siellä Iisalmessa, että siellä sitten tavataan ketä sinne muita paikalle tuleekaan!